Verkoop

Opdrachten en verkopen beelden John de Bont

Alle prijzen, genoemd bij de foto’s zijn exclusief 9% btw

Sinds 1981 met een opdracht voor een groot bronsreliëf over het midwinterblazen voor een particulier in Twente begon zijn beeldhouwerschap professioneel vorm te krijgen. Er volgde een houten beeld van een krokodil voor de Smidse een lagere school te Purmerend. Na een project van een houten totem voor het Mirandabad te Amsterdam volgde een zelfde soort opdracht voor een ziekenhuisinstelling het Sigra. Twee marmeren paardenbeelden gingen naar de oprijlaan van het kunstencentrum Artihove te Bergsschenhoek. De gemeente Helmond kocht een stenen beeld voor de Heistraat (vrouw) en voor het gemeentehuis van Hoofddorp werd een steen aangekocht (dier). Een groot stenen beeld over de vruchtbaarheid van het waterleven kwam in de voortuin van een villa te Zandvoort.

Aankopen volgde in de loop van de tijd, zowel particulieren als bedrijven.
Na 15 jaar regelmatig tentoonstellen besloot de beeldhouwer om alleen nog aan de tentoonstellingsladder van Amsterdam meet te doen (Oost : oaao.nl) en rechtstreeks te verkopen uit zijn atelier, nu is daar dan de eigen galerie/ toonkamer voor bereikbaar. In de toonkamer zijn de fotoboeken van opdrachten en aangekochte beelden aanwezig.

Naast deze aankopen voor huis, tuin of graf, waren er altijd opdrachten voor portretten. Zo’n 20 volwassenen en kinderen werden door John in brons vereeuwigd. Deze opdrachten worden meestal ter plekke gemaakt in klei in het huis van de opdrachtgever. Vijf a zes sessies van anderhalf uur, waarbij de geportretteerde kan spelen, tv kijken of een gesprek met de beeldhouwer aangaan. Soms geven volwassenen de voorkeur aan het atelier van de kunstenaar als plek van handeling. Vrijdag tot en met Maandag genieten de voorkeur.

Twee directeursportretten voor Van Vuuren Electro te Velzen een brons in de hal en een borstbeeld in brons voor buiten aan de ingang van een bungalowpark/camping te Luxemburg.

In Curaçao kwam in het museum Kura Hulanda te Willemstad het portret van de oprichter Jacob Gelt Dekker en dat van een bekende Rastaman te staan, beiden in brons.

Voor alle opdrachten portret, tuinbeeld, graf of iets anders gelden altijd dezelfde regels. Er wordt een contract door beide partijen ondertekend, waarin wordt vastgelegd de opdracht, de haalbare tijdslimiet en de betalingstermijnen. Bij aanvang een derde, halverwege een derde en bij aflevering een derde. Bij opdrachten in brons dient men rekening te houden met een maaktijd maar ook met een giettermijn, die enkele maanden kan duren. Bij stenen beelden voor tuin graf of hal is de grootte en het jaargetijde van invloed.

Bij verkopen wordt er ook een koopcontract door beide partijen getekend. Kleine beelden kunnen na betaling worden meegenomen. Grotere beelden kunnen in een afbetalingsregeling worden verkregen.
Bij het plaatsen van de beelden of het zoeken van een mooie plek is de beeldhouwer altijd bereid om de aspirant koper te adviseren.

Vragen hierover: debontvanamstel@gmail.comContact

Menu