Portretopdracht

Bij het verstrekken van opdrachten in brons gelden de volgende tarieven (excl. 9% btw): Portret ware grootte kind 4500,- en volwassene v.a. 6000,- euro Bij een portret met schouderpartij – buste – geldt vanaf 10.000,- euro

Bij een reliëf geldt v.a.4500,- in brons en v.a. 6500,- in steen (of hout)
Wanneer er sprake is van een opdracht in steen voor portretten naar ware grootte geldt kind 7000,- en volwassene v.a. 9000,-.

Bij een borstbeeld met een maatschema van anderhalf maal ware grootte geldt v.a. 35.000,-

Voor grafreliëfs zijn duidelijke foto’s zeer gewenst, vooral van opzij of schuin genomen.Vaak speurt de beeldhouwer zelf de albums na.

Bij opdrachten in steen(Italiaans of Portugees marmer, Belgisch hardsteen) of hout liggen de prijzen gemiddeld het dubbele van de bronsprijzen. Klei is herstelbaar, steen en hout zijn absoluut! De beeldhouwer kan zich niets permitteren, dat niet onder concentratie valt.Via een kleimodel wordt een gipsmodel gegoten waarna het hakwerk begint n.a.l.v. dit gipsmodel Totale overgave aan de opdracht is geboden.

De betaling vindt in drie gedeeltes plaats, bij aanvang, bij goedkeuring van het kleimodel en bij aflevering van het brons. De opdracht wordt thuis bij de opdrachtgever of in het atelier uitgevoerd. Het model hoeft niet stil te zitten , kan TV kijken of lezen. Men moet rekenen op vijf a zes sessies van anderhalf uur. Bij kinderen moet een ouder aanwezig zijn. Zij kunnen ook aan een tafel spelen tijdens het boetseerproces.

Voor een monumentaal borstbeeld gelden andere maatstaven per opdracht.

Menu