Routebeschrijving

ROUTE naar TOONKAMER beelden John de Bont

Zoals de naam al weergeeft ligt het woonhuis met tuinatelier en toonkamer aan voorkant
aan de Amstel , vlakbij het Amstelstation: Weesperzijde 136 te Amsterdam

U neemt de metro of trein naar het Amstelstation, loopt vervolgens naar het water van de Amstel en volg de Weesperzijde rechtdoor richting het centrum (250 mtr), naar de Berlagebrug over de kruising langs een school en een kantoor over de ringvaart Schollenbrug langs eerste blok huizen en als laatste het hoekhuis met beelden voor de ramen tegenover een Portugees restaurant nr.136

Na een bezoek aan de toonkamer en misschien wel een aankoop of opdracht is een wandeling de stad in een aanrader langs de Amsteloever met woonboten, langs roeivereniging De Hoop, tegenover het geboortehuis van de beeldhouwer, langs de IJsbreker, het Amstelhotel, Carre¢ met zijn sluizen, de magere brug,de Stopera en het Waterloplein, waarna het centrum aan uw voeten ligt.
Ook bestaat de mogelijkheid om met een watertaxi verder de stad in te varen, die U voor de deur van de toonkamer aan de loswal kan komen ophalen.

Met de Auto: U rijdt op de ringweg Amsterdam en neemt de afslag S 112 (oost/centrum)
Rij tot aan de rotonde Prins Bernardplein voor het Amstelstation, rij de stad in over de Wibautstraat onder de treintunnel door en meteen links voorsorteren voor een afslag naar de Amsteloever. Dit is de Weesperzijde. Sla linksaf en rij (250mtr)tot aan het laatste blok huizen.
Het hoekhuis tegenover het Portugese restaurant Weesperzijde nr 136.
Vanuit het centrum IJtunnel volg Wibautstraat na Volkskrantgebouw 2e straat rechts naar de Amsteloever en dan weer links.
Vanuit de Rai een van de lanen naar de Berlagebrug, deze overrijden naar rotonde zie boven.

Denk aan parkeergeldautomaat voor de deur tot 19.00 en Zondags niet

Steenworpvanamstel Toonkamer beelden John de Bont op afspraak zie contact

Weesperzijde 136 huis Amsteloever Amsterdam (O)


Grotere kaart weergeven

Menu